Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus al Apărării a desecretizat documente importante

© Sputnik / Сергей Пятаков / Accesați arhiva multimediaАрхивные документы
Архивные документы - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul a publicat pe site-ul său un șir de documente desecretizate cu privire la eliberarea Varșoviei de hitleriști.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Ministerul Apărării al Rusiei a publicat pe site-ul său oficial, la compartimentul cu denumirea ”Varșovia în flăcări”, informații cu privire la revolta din Varșovia, care a durat din 1 august până pe 2 octombrie 1944 și a fost înăbușită de trupele germane hitleriste.

Генерал Андрей Власов - Sputnik Moldova
În ciuda rușilor și a comuniștilor: Praga ar putea avea un monument al ”vlasoviștilor”

Astfel, au fost publicate fotografii din albumul foto al direcției operative a Frontului I belarus și materiale cu privire la distincțiile de luptă. De asemenea, este prezentată informația cu privire la ajutorul economic acordat Poloniei de către Uniunea Sovietică, din august 1944 până în mai 1945. De asemenea, din documentele desecretizate se poate afla că cel puțin 500 de englezi și americani au fost uciși în timpul celui de al Doilea Război Mondial în lagărul morții Treblinka din Polonia.

Documentele confirmă încercările comandamentului Armatei Roșii de a-i susține pe răsculați prin livrarea de armament, combustibil și alimente, dar și cu date obținute de cercetași și lovituri ale artileriei.

De menționat că noul compartiment istoric se bazează pe documente unicat din fondurile Arhivei Centrale a departamentului militar.

Fluxul de știri
0