Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Mașinile cu numere de înmatriculare moldovenești nu vor mai putea tranzita Transnistria

© Sputnik / Irina LeahovaКПП Кучурганы
КПП Кучурганы - Sputnik Moldova
Abonare
Pe site-ul departamentului de Externe al regiunii transnistrene a apărut o informație cu privire la anumite restricții pentru vehiculele cu numere de înregistrare moldovenești.

CHIȘINĂU, 17 ian – Sputnik. Mașinile cu numere de înmatriculare moldovenești nu vor mai putea tranzita regiunea transnistreană pentru a putea ajunge în Ucraina. O decizie în acest sens a fost luată de către departamentul de Externe al regiunii și publicată astăzi pe site-ul oficial.

Alexandru Flenchea - Sputnik Moldova
Vicepremierul pentru Reintegrare, despre contrabanda prin Transnistria: există înțelegere

În comunicat este precizat că se impun restricții pentru toate tipurile de vehicule înmatriculate în Moldova și operate de moldovenii cu licențe de conducător auto ale Republicii Moldova. Totodată, oficialii transnistreni spun că această măsură va fi valabilă până când partea moldovenească va renunța la restricțiile în privința vehiculelor din regiunea transnistreană.

Instituția susține că reprezentantul politic al Republicii Moldova în procesul de negocieri și participanții internaționali la formatul „5 + 2” au fost informați cu privire la acest subiect. Contactat de Sputnik Moldova, vicepremierul pentru reintegrare Alexandru Flenchea nu a răspuns la telefon. Nici la numărul afișat pe site-ul oficial al biroului nimeni nu a răspuns.

Inițiativa va intra în vigoare în data de 24 ianuarie.

Fluxul de știri
0