Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Incident la o școală din Căușeni: Două profesoare, o laborantă și o servitoare - la spital

© Sputnik / Артем Житенев / Accesați arhiva multimediapoză simbol
poză simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Două profesoare, o laborantă și o servitoare, angajate la școala din localitatea Sălcuța, raionul Căușeni, au ajuns la spital după ce s-a spart o sticlă în care se afla acid sulfuric.

CHIȘINĂU, 17 ian - Sputnik. O sticlă cu acid sulfuric s-a spart în laboratorul de chimie al Liceului Teoretic ”Meșterul Manole” din satul Sălcuța.

Antigaz - Sputnik Moldova
Societate
Avertisment: Spray-ul lacrimogen este armă chimică – iată ce s-a întâmplat într-o școală
S-a întâmplat în timp ce profesoara de chimie ștergea praful pe un raft plin cu recipiente în care se aflau substanțe chimice, iar unul dintre ele a căzut din întâmplare, anunță televiziunea locală Studio-L.

Sticla plină cu acid sulfuric s-a stricat, iar o parte din lichid a stropit brațul drept al profesoarei de chimie. Femeia se află acum la Spitalul Raional Căușeni cu arsuri. În urma incidentului nu a avut de suferit niciun elev.

În schimb, o altă profesoară, laboranta și femeia de serviciu angajate la liceul din Sălcuța au inhalat vapori toxici și au avut nevoie și ele de îngrijiri medicale. Acestea au ajuns la spital a doua zi după incident. 

Administrația instituției de învățământ a sesizat Centrul de Sănătate Publică din Căuşeni şi Direcţia Situaţii Excepţionale. Reprezentanții celor două instituții au mers la fața locului pentru a lichida consecințele. 

Fluxul de știri
0