Parlamentul European, un nou vot împotriva Poloniei și Ungariei

© Sputnik / Алексей Витвицкий / Trecere la banca de fotografiiПленарная сессия Европейского парламента
Пленарная сессия Европейского парламента - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Parlamentul European a votat astăzi o rezoluție pe tema statului de drept din Polonia și Ungaria, împotriva celor două țări fiind declanșată procedura de sancționare prin activarea articolului 7 al Tratatului UE.

BRUXELLES, 16 ian - Sputnik, Daniela Porovăț. Rezoluția împotriva Ungariei și Poloniei a trecut cu 446 de voturi pentru și 178 împotrivă, iar 41 de europarlamentari s-au abținut. Măsura poate duce chiar la pierderea dreptului celor două țări de a vota în chestiuni decizionale care privesc UE, dar drumul până la ridicarea dreptului de vot e lung și complicat, așa încât e de văzut dacă se va ajunge până la acest nivel al sancționării.

Euro - Sputnik Moldova
Uluitor: Șeful Băncii Centrale a Ungariei declară că moneda euro e „o greșeală strategică”
Rezoluția supusă votului azi de plenul PE reunit la Strasbourg are ca scop să pună presiune pe Consiliul European și pe Comisia Europeană pentru a adopta măsuri suplimentare în ce privește pedepsire Poloniei și Ungariei, care își afirmă o politică independentă față de UE.

Parlamentul consideră că nu s-au făcut progrese suficiente și că audierile din Consiliu organizate până acum în baza activării articolului 7 nu au dus la rezultate concrete.

Această acțiune se înscrie în programul mai larg al decidenților europeni de a încălca suveranitatea statelor membre și de a le obliga să se supună dictatelor Bruxelles-ului. Atât Poloniei, cât și Ungariei li se reproșează că nu acceptă cotele de migranți, că vor să păstreze controlul instituțiilor statului în interiorul țării, de către factorul național, ambele state având acțiuni ferme împotriva cedării  suveranității către UE.

Fluxul de știri
0