Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Duma de Stat a Rusiei a aprobat candidatura lui Mișustin la funcția de premier

© Sputnik / Iliya Pitalev / Accesați arhiva multimediaCandidatul la funcția de premier al Rusiei Mihail Mișustin
Candidatul la funcția de premier al Rusiei Mihail Mișustin - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatura lui Mihail Mișustin, înaintată aseară de președintele Vladimir Putin pentru funcția de premier, a fost aprobată astăzi de Duma de Stat.

CHIȘINĂU, 16 ian - Sputnik. Duma de Stat a aprobat astăzi candidatura lui Mihail Mișustin la funcția de prim-ministru al Federației Ruse. Fostul șef al Serviciului Federal Fiscal a fost susținut cu 383 de voturi, iar 41 de deputați s-au abținut.

Înainte de procedura de vot, Mihail Mișustin și-a prezentat de la tribuna Dumei de Stat programul de guvernare.

”Oamenii trebuie să simtă că nivelul de viață se îmbunătățește. Este nevoie de o nouă formă de guvernare. Trebuie să creăm noi locuri de muncă. Mai întâi de toate, trebuie să majorăm veniturile populației. În acest sens, sunt necesare investiții mai mari. Mai mult, trebuie să înlăturăm barierele administrative și să îmbunătățim climatul de afaceri pentru a încuraja dezvoltarea businessului. Avem nevoie de o colaborare mai strânsă cu toate regiunile Rusiei”, a declarat Mihail Mișustin de la tribuna Dumei de Stat. 

Dimineață, Mișustin s-a întâlnit și a purtat discuții cu reprezentanții celor patru fracțiuni parlamentare. 

Рабочая встреча президента РФ В. Путина с главой ФНС М. Мишустиным - Sputnik Moldova
Rusia
Cine este Mihail Mișustin, candidatul la funcția de prim-ministru al Federației Ruse

Guvernul condus de Dmitri Medvedev și-a dat demisia miercuri, 15 ianuarie, în contextul în care liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a anunțat mai multe schimbări fundamentale în Constituția Federației Ruse. Acestea îi oferă Dumei de Stat nu doar posibilitatea de a lua act de candidatura desemnată la funcția de prim-ministru, ci și de a o aproba prin vot. Alte modificări se referă la înăsprirea condițiilor pentru cei care își doresc să devină președinte al Rusiei.

Vladimir Putin a anunțat despre intenția de a institui funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate care ar urma să-i revină premierului în exercițiu Dmitri Medvedev.

Fluxul de știri
0