Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi critici de la București la adresa Chișinăului

© AFP 2024 / DANIEL MIHAILESCU Klaus Iohannis
 Klaus Iohannis - Sputnik Moldova
Abonare
Bucureștiul este rezervat vizavi de relațiile cu Republica Moldova. Președintele României Iohannis a declarat că nu ar vedea progrese în reformarea instituțiilor și că așteaptă acțiuni concrete de continuare a parcursului european.

CHIȘINĂU, 16 – Sputnik. Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat la întrevederea anuală cu șefii misiunilor diplomatice acreditați la București că pentru Republica Moldova parcursul european este singura și cea mai sigură cale către reformarea profundă a instituțiilor, de natură să aducă beneficii palpabile cetățenilor săi.

Prim-ministrul Ion Chicu s-a întâlnit cu șeful biroului BERD în Republica Moldova - Sputnik Moldova
Politică
Ce mesaj i-a transmis Ion Chicu omologului său român Ludovic Orban

”Din păcate, așa cum am mai spus, nu suntem deloc convinși că actualul guvern de la Chișinău își propune acest obiectiv. De aceea, vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și proiectele de interconectare strategică. Vom relua cooperarea deplină doar atunci când vom vedea la nivel guvernamental acțiune concretă îndreptată spre continuarea parcursului european, a procesului de reformă, cu precădere în domenii precum justiția, administrația și combaterea corupției, de natură să asigure un parcurs democratic și predictibilitate în plan intern și extern”, a mai declarat șeful statului român.

Anterior, și premierul României a venit cu declarații critice la adresa Guvernului Chicu, pe care l-a catalogat drept un partener neserios. La rândul său, Ion Chicu a punctat că are activități mai importante decât să răspundă la comentarii.

Fluxul de știri
0