Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Mihail Mișustin, candidatul la funcția de prim-ministru al Federației Ruse

© Sputnik / Алексей Никольский / Accesați arhiva multimediaРабочая встреча президента РФ В. Путина с главой ФНС М. Мишустиным
Рабочая встреча президента РФ В. Путина с главой ФНС М. Мишустиным - Sputnik Moldova
Abonare
Candidatul la funcția de prim-ministru al Rusiei, Mihail Mișustin, este un tehnocrat care a reușit timp de 9 ani să reducă simțitor birocrația și corupția în Serviciul Fiscal Federal.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Mihail Mișustin, desemnat în această seară de președintele Vladimir Putin la funcția de prim-ministru al Rusiei, este unul dintre primii funcționari adepți ai ”digitalizării” serviciilor de stat, care a reușit să reducă birocrația și corupția în instituția pe care a condus-o în ultimii 9 ani, anunță RIA Novosti.

Mișustin a reformat Serviciul Federal Fiscal și a simplificat simțitor procedura de plată a taxelor și impozitelor prin implementarea unor sisteme tehnologice de ultimă generație. 

Astfel, practic, orice operațiune fiscală poate fi efectuată de agenții economici din Rusia în regim on-line. Datorită reformelor implementate de Mișustin, businessul a ”ieșit din umbră”, iar încasările la bugetul public al Rusiei au înregistrat creșteri chiar și în perioade de criză. 

Biografia lui Mihail Mișustin

  • Mihail Mișustin s-a născut în data de 3 martie 1966 la Moscova;
  • În 1998 este numit șef-adjunct al Serviciului Fiscal de Stat al Rusiei;
  • Din 1999 până în 2004 a ocupat postul de viceministru al Rusiei pe impozite și încasări;
  • Din 2004 până în 2006 a fost șef al Agenției Federale Cadastrale;
  • În perioada 2007-2008 a fost președinte al Agenției federale privind gestionarea zonelor economice speciale;
  • În martie 2008 este numit în funcția de președinte al grupului UFG - una dintre cele mai mari companii din Rusia în domeniul gestionării activelor, investițiilor directe și fondurilor investiționale în colaborare cu Deutsche Bank.
  • În data de 6 aprilie 2010 a devenit șef al Serviciului Fiscal Federal al Rusiei.
Fluxul de știri
0