Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Igor Dodon: Marș comun al Victoriei la Chișinău, de 9 Mai – Video

© Photo : Facebook / Igor Dodon Ședința grupului de lucru responsabil de organizarea și desfășurarea evenimentelor dedicate aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei
Ședința grupului de lucru responsabil de organizarea și desfășurarea evenimentelor dedicate aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a prezidat prima ședință a grupului de lucru responsabil de organizarea și desfășurarea evenimentelor dedicate aniversării a 75-a a Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

CHIȘINĂU, 16 ian – Sputnik. Igor Dodon a scris pe pagina a de Facebook că la ședință au participat ministrul Apărării al Republicii Moldova, Victor Gaiciuc, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, consilierul prezidențial pentru relații interetnice, Serghei Mișin, și președintele Comitetului Național „Victoria”, Alexei Petrovici.

Igor Dodon și Oleg Vasnețov - Sputnik Moldova
Politică
O nouă întrevedere Dodon - Vasnețov: Despre ce au discutat cei doi oficiali
Participanții la ședință au discutat programul desfășurării acțiunilor de amploare care vor avea loc sub egida președintelui țării. Și anume, este planificată, cu susținerea Guvernului Republicii Moldova, reconstrucția capitală a Complexului Memorial „Eternitate” din Capitală. Totodată, va fi elaborat un registru al tuturor obiectivelor gloriei militare care necesită reabilitare.

De asemenea, la Parada jubiliară consacrată Victoriei, care va avea loc pe Piața Roșie din Moscova, va participa și garda de onoare din Republica Moldova, dar și președintele Dodon, care a amintit că a convenit acest lucru cu președintele Vladimir Putin: "Țin să amintesc că, la invitația Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, voi participa personal la evenimentul festiv din capitala rusă".

Participanții la ședință au examinat planul calendaristic al evenimentelor dedicate aniversării a 75-a a Victoriei cu participarea ministerelor și a organizațiilor obștești. Astfel, este planificată organizarea de expoziții tematice, editarea de cărți, desfășurarea unui festival al filmului documentar și multe altele.

În final, șeful statului a venit cu un apel către întreaga societate.

"Vin cu un apel către toți cetățenii țării, forțele politice și organizațiile obștești, indiferent de preferințele lor, să se unească pentru organizarea la 9 Mai, la Chișinău, a unui Marș comun al Victoriei, după care va avea loc un concert festiv și un grandios spectacol de focuri de artificii", a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Fluxul de știri
0