Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Expert rus, despre motivele demisiei Guvernului Medvedev: Nu e o improvizație

© Sputnik / Anton Denisov / Accesați arhiva multimediaMoscow Kremlin
Moscow Kremlin - Sputnik Moldova
Abonare
Demisia Guvernului Medvedev nu este un gest spontan, cel mai probabil deja există candidați pentru noua componență a Cabinetului de Miniștri, consideră politologul rus Alexei Zudin.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. Noua componență a Guvernului rus va fi selectată ținând cont de realizarea scopului proiectelor naționale. O astfel de decizie a puterii nu poate fi spontană, iată de ce, cel mai probabil, deja există noi candidați, consideră politologul rus Alexei Zudin.

Mai devreme, prim-ministrul Rusiei, Dmitri Medvedev, l-a anunțat pe președintele Vladimir Putin despre demisia in corpore a Cabinetului de Miniștri. Putin a declarat că intenționează să instituie funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, care ar urma să-i revină lui Medvedev.

“Mi se pare că acest moment a fost gândit foarte bine, nu este o improvizație. S-ar părea că va fi necesar mult timp pentru identificarea noilor candidați, însă dacă nu a fost o decizie spontană, și nu e deloc o improvizație, înseamnă că deja există niște candidați”, a declarat Zudin pentru agenția RIA Novosti.

Potrivit expertului, este necesar să se țină cont că, o perioadă îndelungată, Guvernul Medvedev, în ultima lui componență, a fost supus unor critici dure.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Politică
Reacția președintelui Igor Dodon privind demisia Guvernului rus condus de Dmitri Medvedev

”Cică Executivul nu este capabil să realizeze proiectele naționale. Demisia și reînnoirea guvernului reprezintă un răspuns la necesitatea de a ajusta puterea Executivă la cerințele privind realizarea proiectelor naționale. Există toate motivele să ne așteptăm că aceste proiecte naționale vor fi realizate mult mai eficient de noua echipă”, a adăugat expertul.

Totuși, potrivit lui Zudin, pe lângă demisia Guvernului, una dintre cele mai importante declarații ar putea fi înființarea funcției de vicepreședinte al Consiliului de Securitate, care i-a fost propusă premierului demisionar.

Zudin consideră că demisia presupune o resetare a puterii executive, care va fi ajustată la obiectivele anunțate de Putin în cadrul adresării către Adunarea Federală.

Fluxul de știri
0