Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția președintelui Igor Dodon privind demisia Guvernului rus condus de Dmitri Medvedev

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a comentat pentru Sputnik Moldova demisia in corpore a Guvernului rus în frunte cu Dmitri Medvedev.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Șeful statului, Igor Dodon, a dat asigurări că relația dintre Republica Moldova și Federația Rusă nu va fi afectată de demisia Guvernului Medvedev.

”Dialogul dintre președinți este unul foarte bun. La nivel de parlamente este la fel. În ceea ce privește Guvernul, sunt sigur că așa cum a reușit să aibă o colaborare bună cu domnul Medvedev, Ion Chicu va avea un dialog foarte bun și cu următorul premier al Rusiei”, a declarat președintele pentru Sputnik Moldova. 

Șeful statului a mai declarat că împrumutul în valoare de 500 de milioane de dolari, promis de Rusia Republicii Moldova nu va fi blocat în condițiile în care Guvernul Medvedev a demisionat. 

”Cu siguranță nu va blocat. Negocierile privind acordarea acestui împrumut deja au loc”, a punctat Igor Dodon. 

Cabinetul de miniștri al Federației Ruse, condus de premierul Dmitri Medvedev, și-a dat demisia în această după-amiază. Despre asta Medvedev l-a anunțat pe președintele Vladimir Putin. 

”Stimate Vladimir Vladimirovici, stimați colegi, ați fost cu toții martori ai schimbărilor și priorităților anunțate de președinte pentru anul în curs. Președintele a anunțat mai multe schimbări fundamentale în Constituția Federației Ruse. Când vor fi operate, aceste schimbări vor modifica nu doar mai multe articole din Constituție, ci în general echilibrul puterii”, a declarat Dmitri Medvedev la întâlnirea cu Vladimir Putin.

Premierul în exercițiu a menționat că schimbările vor viza puterile legislativă, executivă și judecătorească. 

Ежегодное послание президента РФ В. Путина Федеральному Собранию - Sputnik Moldova
Rusia
Ce spune Vladimir Putin despre reforma constituțională în Rusia - detalii
”În acest context este clar că noi trebuie să-i oferim președintelui posibilitatea de a adopta toate deciziile necesare în acest sens. În aceste condiții, consider că ar fi corect, în conformitate cu articolul 117 al Constituției Federației Ruse, Guvernul în actuala componență să-și dea demisia, a adăugat Medvedev.

Liderul de la Kremlin i-a mulțumit Guvernului pentru colaborare și a precizat că în scurt timp se va întâlni cu fiecare membru al Cabinetului de miniștri. Între timp, președintele Rusiei i-a rugat să execute sarcinile pe care le au fără abateri. 

Mai mult, Putin a anunțat despre intenția de a institui funcția de adjunct al președintelui Consiliului de Securitate care ar urma să-i revină lui Dmitri Medvedev.

Fluxul de știri
0