Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Națională a Culturii și comemorării poetului Mihai Eminescu: Programul evenimentelor

© Sputnik / OsmatescoLeonid Gorceac
Leonid Gorceac - Sputnik Moldova
Abonare
Pe 15 ianuarie, la Chișinău se vor desfășura mai multe acțiuni culturale dedicate Zilei Naționale a Culturii și comemorării poetului Mihai Eminescu.
Ziua Națională a Culturii și comemorării poetului Mihai Eminescu: Programul evenimentelor

În cadrul emisiunii "Sputnik Matinal", șeful secției manifestări culturale, Leonid Gorceac, a anunțat programul evenimentului organizat de către Direcția cultură a Primăriei municipiului Chișinău.

Бюст Михай Еминеску - Sputnik Moldova
Eminescu, despre starea economică a ţării. Unde a ajuns o ţară care nu a „ascultat” de el

La ora 15:30, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” va fi pus în scenă un spectacol dedicate creației marelui poet. În aceeași sală, la ora 18:30 se va desfășura un concert aniversar la care vor evolua mai mulți actori, orchestra Teatrului și ansamblul etnofolcloric Plăieșii.

Ziua Națională a Culturii a fost instituită prin Hotărârea Parlamentului nr.74 la 12 aprilie 2012 și are ca scop promovarea culturii naționale, a valorilor culturale autentice, precum și a personalităților artistice din domeniul culturii.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0