Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Start Zilei Naționale a Culturii și comemorării poetului Mihai Eminescu - Video

© Sputnik / Miroslav RotariБюст Михай Еминеску
Бюст Михай Еминеску - Sputnik Moldova
Abonare
Astăzi, 15 ianuarie, la Chișinău, se vor desfășura mai multe acțiuni culturale dedicate Zilei Naționale a Culturii și comemorării poetului Mihai Eminescu. Chiar la această oră, sunt depuse flori la bustul lui Mihai Eminescu din Aleea Clasicilor.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. După depunerea de flori de la ora 09:00, de la bustul lui Mihai Eminescu, situat pe Aleea Clasicilor din Grădina Publică "Ștefan cel Mare și Sfânt", vor urma recitaluri de poezii și cântece.

La eveniment participă reprezentanți ai Guvernului, Parlamentului, actori, interpreți și elevi din instituțiile de învățământ din Capitală.

Примэрия Кишинева - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Ședință comună a consiliilor municipale Chișinău-București: Când va avea loc

La ora 15:30, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” va fi pus în scenă un spectacol dedicate creației marelui poet. În aceeași sală, la ora 18:30 se va desfășura un concert aniversar la care vor evolua mai mulți actori, orchestra Teatrului și ansamblul etnofolcloric Plăieșii.

Ziua Națională a Culturii a fost instituită prin Hotărârea Parlamentului nr.74 la 12 aprilie 2012 și are ca scop promovarea culturii naționale, a valorilor culturale autentice, precum și a personalităților artistice din domeniul culturii.

Fluxul de știri
0