Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Decizie importantă privind creșterea prețurilor, luată de Dodon, Greceanîi și Chicu

© Photo : Igor DodonIgor Dodon la Consiliul Republican PRSM
Igor Dodon la Consiliul Republican PRSM - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi și prim-ministrul Ion Chicu s-au întrunit astăzi într-o ședință de lucru comună, la care au discutat mai multe chestiuni, dar, în primul rând, monitorizarea prețurilor.

CHIȘINĂU, 15 ian – Sputnik. După încheierea ședinței, președintele Igor Dodon a anunțat pentru presă că Guvernul Chicu va relua mecanismul de acum 10 ani, practicat de fostul guvern al Zinaidei Greceanîi, în timpul guvernării PCRM, de monitorizare săptămânală a prețurilor.

Prețuri mai mari pentru călătoriile interurbane: Ce spun oamenii - Sputnik Moldova
Video
Prețuri mai mari pentru călătoriile interurbane: Ce spun oamenii despre tariful majorat

"Am discutat referitor la monitorizarea evoluției prețurilor. Suntem în economie de piață. Regulile spun că piața dictează prețurile. Dar asta nu înseamnă că guvernul, statul nu trebuie să se implice în tot ceea ce ține de monitorizarea prețurilor. Avem o experiență foarte bună: atunci când în guvernul doamnei Greceanîi, fiind prim-viceprim-ministru, am gestionat acest proces împreună cu domnul Chicu, la acea etapă", a declarat președintele Dodon.

El l-a rugat pe prim-ministrul Chicu să revină la practica de acum 10 ani.

"Rog să reveniți la acel mecanism, când săptămânal, la nivel de prim-viceprim-ministru sau la nivel de prim-ministru se făcea o analiză detaliată a dinamicii săptămânale a prețurilor pe toate tipurile de produse în Republica Moldova, dar cu accentul pe produsele sociale", a declarat Dodon.

Premierul Ion Chicu a anunțat că mecanismul de acum 10 ani de monitorizare a prețurilor va fi restabilit. El însă a ținut să precizeze că monitorizarea evoluției prețurilor nu înseamnă controlul statului asupra loc.

"Estre important ca toți să înțeleagă, inclusiv cei care au venit și au promis să consolideze economia de piață din Republica Moldova, că noi suntem într-o economie de piață, prețurile sunt libere, noi tindem spre liberalizare, este important ca organele statului, inclusiv consiliul concurenței să nu admită înțelegeri de cartel, dar prețurile le stabilesc agenții economici", a precizat el.

Fluxul de știri
0