Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Proiect de anvergură: Ce se va întâmpla cu gospodăriile încălzite cu lemne de foc

CC0 / Pixabay / NEWS44 / Лесозаготовка
Лесозаготовка - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a anunțat astăzi că localitățile în care nu există rețea de livrare a gazelor vor fi conectate în scurt timp la sistemul centralizat de încălzire.

CHIȘINĂU, 15 ian - Sputnik. Șeful statului Igor Dodon a declarat, după ședința cu președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi și prim-ministrul Ion Chicu din această dimineață, că va purta discuții cu întreprinderea ”Moldovagaz” ca să fie identificate soluții pentru racordarea la rețeaua de gaze a localităților neracordate la sistemul centralizat de încălzire. 

”În 80-85% dintre localități gazificarea a fost finalizată, dar totuși există câteva zeci de localități în care gazificarea încă nu s-a finalizat. Vom propune operatorului întreprinderii Moldovagaz să finalizăm și acest proces”, a declarat președintele. 

Astfel, proprietarii gospodăriilor care nu au acces la rețeaua de gaze vor avea ocazia să și le conecteze la agentul termic și să renunțe, dacă vor dori, la încălzirea cu lemne de foc.

Gazprom - Sputnik Moldova
Rusia
Gazprom a dezvăluit detaliile acordului ruso-ucrainean cu privire la gaze

În cadrul conferinței de presă, Igor Dodon a vorbit și despre alte proiecte de anvergură, care urmează să fie implementate în acest an. Președintele a declarat că o prioritate este aprovizionarea cu apă potabilă. ”Este nevoie de un program de stat pentru asigurarea cu apă a cetățenilor”, a menționat șeful statului. 

De asemenea, Igor Dodon a declarat că este necesară o abordare complexă în ceea ce privește iluminarea satelor din Republica Moldova. ”Nu lăsăm această problemă la dispoziția primarilor. Fără abordare sistemică, fără implicarea Guvernului, nu va fi soluționată această problemă. Câteva sute de localități cel puțin în prima jumătate a acestui an vor fi iluminate”, a menționat președintele. 

Mai mult, șeful statului a declarat că va fi inițiat un program de stat lichidarea gunoiștilor neautorizate. 

Fluxul de știri
0