Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Gazprom a dezvăluit detaliile acordului ruso-ucrainean cu privire la gaze

© Sputnik / Максим Блинов / Trecere la banca de fotografiiGazprom
Gazprom - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Șeful companiei ruse Gazprom, Alexei Miller, a dezvăluit detaliile acordului pentru tranzitul gazului semnat între Rusia și Ucraina.

BUCUREȘTI, 21 dec – Sputnik. Tranzitul gazului prin Ucraina în 2020 va constitui 65 de miliarde de metri cubi și câte 40 de miliarde în 2021-2024, a declarat șeful Gazprom, Alexei Miller.

“Gazprom va semna cu operatorul UG-GAZ un acord inter-operator, iar cu Naftogaz – un acord de rezervare a infrastructurii de transportare a gazelor. Naftogaz va reprezenta compania organizatoare a tranzitului, asumându-și riscurile perioadei de tranziție”, a declarat el.

Potrivit lui Miller, părțile vor putea examina oportunitatea livrărilor gazului pornind de la formarea prețurilor la baza hub-ului german NCG.

Gazprom - Sputnik Moldova
Rusia și Ucraina au semnat protocolul de tranzitare a gazelor

În cadrul noului acord pentru cooperarea în domeniul gazului, Comisia Europeană va garanta corespunderea tranzitului normelor UE, partea ucraineană - independența organului de reglementare, protecția intereselor beneficiarului tranzitului, predictibilitate și fezabilitatea economică a stabilirii tarifelor.

Acordul nu include și prevederile legate de livrările directe a gazului Kievului, chiar dacă în protocol a fost inclus și posibilitatea de încheiere a unui acord în această problemă, a menționat ministrul Energeticii și Protecției Mediului al Ucrainei, Alexei Orjel.

În ceea ce privește tariful, acesta va fi majorat.

“De asemenea, trebuie să luăm în considerație că au fost diminuate volumele de transportare. Adică, va fi o anumit majorare a tarifului pentru transportare, care în final va fi stabilită de organul de reglementare”, a declarat Orjel.

Fluxul de știri
0