Podcasturi
Comentariile experților, puncte de vedere în probleme de actualitate, opinii controversate – în podcasturile și emisiunile Sputnik Moldova

Profesor, despre cea mai importantă lecție pe care trebuie să o cunoască toți studenții

© Sputnik / Miroslav RotariTatiana Costiuc
Tatiana Costiuc - Sputnik Moldova
Abonare
În cadrul rubricii tradiționale "Învață să obții ce-ți dorești", realizată de radio Sputnik Moldova în parteneriat cu Uniunea Națională a Studenților și Tineretului, solista Filarmonicii Naționale "Serghei Lunchevici" și lectorul universitar la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Tatiana Costiuc, a vorbit despre rolul profesorului în formarea personalității studentului.
Profesor, despre cea mai importantă lecție pe care trebuie să o cunoască toți studenții

Tatiana Costiuc spune că meseria de profesor nu este deloc ușoară. Profesorul este cel care trebuie să fie capabil să ofere respect și dragoste discipolilor săi, să fie dedicat, să preia o parte din problemele studenților cu riscul unei supraîncărcări câteodată extrem de greu de dus, să fie conștient că le influențează tot restul vieții și să-și asume acest lucru în fața lor.

"Nu este ușor să înveți pe cineva. Însă adesea, învățându-i pe studenții mei descopăr în mine noi calități", a subliniat lectorul universitar.

Tatiana Costiuc îi învață pe discipolii săi să fie ambițioși, să obțină ceea ce-și doresc și le cultivă dragostea pentru meseria pe care și-au ales să o urmeze.

"Niciodată nu mă conduc după erorile pe care le-am comis eu, pentru că ele sunt ale mele, iar ei la sigur le vor avea pe ale lor. Le ofer multe sfaturi prin care încerc să-i învăț să treacă mai ușor și mai optimist peste unele obstacole care le pot apărea în cale", a menționat maestru în artă.

Mai mult decât atât, Tatiana Costiuc a precizat că un lucru important pe care îi învață pe studenți este să nu se descurajeze și să nu se oprească niciodată până nu-și vor atinge scopurile propuse. Indiferent de obstacolele care pot apărea în calea realizării obiectivelor, studenții trebuie să se conducă după cea mai importantă lecție: "fiecare dintre noi are o menire pe această lume și trebuie să facă tot ce-i stă în puteri pentru ca să o realizeze".

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Autor: Cristina Baș

Fluxul de știri
0