Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția Mitropoliei Moldovei la cererea privind scoaterea Crucii din sediul MAI

© privesc.euMitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir
Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, ÎPS Vladimir - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Mitropolia Moldovei a emis un comunicat prin care își exprimă îngrijorarea în legătură cu decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității în care este cerută scoaterea crucifixului din sediul MAI.

CHIȘINĂU, 14 ian - Sputnik. Biserica Ortodoxă din Moldova califică drept nedreaptă și mioapă decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității prin care s-a cerut scoaterea crucifixului din holul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, anunță Mitropolia Moldovei.

”Am luat act și ne exprimăm îngrijorarea față de decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării  și Asigurarea Egalității, privind scoaterea crucifixului instalat în holul Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova”, precizează Mitropolia printr-o declarație semnată de Mitropolitul Vladimir.

Totodată, Biserica Ortodoxă din Moldova sprijină reacțiile majorității cetățenilor Republicii Moldova în favoarea păstrării crucifixurilor în instituțiile publice. Or, prezența în spațiul public a unor simboluri fondatoare pentru civilizația creștină europeană – precum crucea – este utilă și necesară.

”Crucea este reprezentată pe stema Republicii Moldova, în scutul plasat pe pieptul unei acvile purtând în cioc o cruce de aur. Crucea a purtat-o în mâinile sale Domnitorul Țării Moldovei Binecredinciosul Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt. Despre Cruce a scris versuri eterne autorul imnului național, marele preot și poet Alexie Mateevici”.

În mesajul BOM este subliniat faptul că istoria bimilenară a creștinismului ne-a demonstrat cât de semnificativ este simbolul Crucii.

Празднование Дня независимости в Молдове - Sputnik Moldova
Societate
Reacția lui Năstase după ce i s-a cerut să își ceară scuze pentru crucifixul de la MAI

”Spațiul balcanic în care trăim noi ne-a confirmat importanța și valoarea inestimabilă a Crucii. Din aceste considerente, Mitropolia Chișinăului și a Întregii Moldove consideră decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității vizavi de scoaterea crucifixului de pe holul Ministerului Afacerilor Interne al Republica Moldova drept act de blasfemie și de discreditare a majorității naționale”, subliniază Mitropolitul.

BOM îndeamnă membrii Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității să-și revizuiască decizia față de acest subiect stringent în care este vizat cultul majoritar din țara noastră.

Fluxul de știri
0