Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția lui Năstase după ce i s-a cerut să își ceară scuze pentru crucifixul de la MAI

© Sputnik / Miroslav RotariПразднование Дня независимости в Молдове
Празднование Дня независимости в Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității i-a cerut lui Andrei Năstase să își ceară scuze publice pentru că a instalat pe holul Ministerului de Interne o sculptură a lui Iisus Hristos răstignit pe Cruce.

CHIȘINĂU, 13 ian - Sputnik. După ce Andrei Năstase a instalat în holul Ministerului de Interne un crucifix, în septembrie 2019, când încă era ministru la MAI, bloggerul Corneliu Gandrabur a sesizat Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității. El l-a reclamat pe liderul PPDA că a încercat să le impună forțat subalternilor săi convingerile sale religioase. 

După examinarea plângerii, Consiliul a stabilit că simbolurile religioase nu trebuie să fie expuse în instituțiile publice. 

”Consiliul este de opinia că expunerea simbolurilor religioase în instituțiile publice transmite indirect mesajul precum că toți angajații instituției împărtășesc o anumită religie, ceea ce ar putea deranja din punct de vedere spiritual/emoțional alți angajați ai ministerului, care împărtășesc alte religii sau sunt atei”, se menționează în decizia Consiliului pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității.

Consiliul i-a cerut liderului PPDA să prezinte scuze publice pentru ”instigarea la discriminare”.

Reacția fostului șef al MAI nu s-a lăsat așteptată. Pe pagina sa de Facebook, liderul PPDA a scris un comentariu la acest subiect.

”Crucifixul montat la MAI este parte a setului de simboluri care pot susține drumul pe care Republica Moldova trebuie să-l parcurgă până la momentul în care se va putea așeza în rândul țărilor libere, democratice, europene. (...) Morala creștină a fost, este și va rămâne universală, iar simbolurile acesteia nu discriminează, ci dimpotrivă. (...) Răspunsul meu, mai ferm ca niciodată, este limpede - niciun consiliu nu mă poate obliga să mă las de Dumnezeu!”, a menționat Andrei Năstase. 

Consiliul pentru Prevenirea și Eliminarea Discriminării și Asigurarea Egalității a obligat Ministerul de Interne să demonteze, în termen de 10 zile de la adoptarea deciziei, crucifixul instalat de Andrei Năstase în luna septembrie pe holul instituției. 

Fluxul de știri
0