Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ziua Națională a Culturii: Programul evenimentelor - unde și ce vei putea vedea

© Sputnik / Miroslav RotariБюст Михай Еминеску
Бюст Михай Еминеску - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a prezentat programul evenimentelor organizate cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.

CHIȘINĂU, 14 ian – Sputnik.  „Cultura prin obiectiv” este doar unul dintre evenimentele dedicate Zilei Naționale a Culturii, celebrată anual pe 15 ianuarie. Este vorba despre un film care va putea fi vizionat la Muzeul Național de Istorie a Moldovei, la ora 12:30.

Bust - Mihai Eminescu - Sputnik Moldova
Incredibil: Unica imagine păstrată de la înmormântarea lui Mihai Eminescu - Foto

Iubitorii de muzică și poezie sunt așteptați la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” la „Spectacolul de muzică și poezie dedicat marelui poet Mihai Eminescu”. Evenimentul va începe la 17:00. Miercuri la ora 18:30 și pe 20 ianuarie la ora 18:00, la Teatrul Național „Mihai Eminescu” va fi pus în scenă spectacolul „Al meu nume o să-l poarte”.

Ziua Națională a Culturii va fi marcată și la Biblioteca Națională a Republicii Moldova prin vernisarea expoziției ”Pe cât de cunoscut, pe atât de necunoscut – Mihai Eminescu”.

„Expoziția reunește titluri apărute de-a lungul timpului despre opera și omul Eminescu, promovează și valorifică lucrări în domeniul științei, politicii, problemelor sociale, filosofiei din colecțiile Bibliotecii Naționale”, este precizat într-un comunicat de presă al instituției.

Mihai Eminescu - Sputnik Moldova
O nouă aplicaţie pe smartphone – „Mihai Eminescu, întreaga operă”

În cadrul expoziției vor fi prezentate cărți rare, albume cartofile și de filatelie, caiete bibliofile eminesciene, cărți în format liliput, lucrări de analiză și critică literară a operei lui Eminescu, cărți traduse în diferite limbi.

Programul complet al evenimentelor dedicate Zilei Naționale a Culturii poate fi vizualizat pe site-ul MECC.

Ziua Națională a Culturii a fost instituită prin Hotărârea Parlamentului din 12 aprilie 2012 și are drept scop promovarea culturii naționale, a valorilor culturale autentice, precum și a personalităților marcante din domeniul culturii.

Fluxul de știri
0