Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Turismul sportiv din Moldova, în plină ascensiune: Iată ce-i atrage pe turiști

© Sputnik / OsmatescoVasile Goian
Vasile Goian - Sputnik Moldova
Abonare
În Republica Moldova sunt o mulțime de locuri pitorești care merită a fi explorate de către turiștii autohtoni și străini.
Turismul sportiv din Moldova, în plină ascensiune: Iată ce-i atrage pe turiști

Tot mai multă lume devine pasionată de turismul sportiv. Acesta are patru tipuri: turismul montan, turismul pedestru, turismul nautic și ciclismul.

Potrivit președintelui Federației de Turism Sportiv din Republica Moldova, Vasile Goian, în Republica Moldova sunt o mulțime de locuri pitorești care merită explorate, iar de la an la an tot mai mulți moldoveni și turiști străini practică această activitate.

"Lumea se dezice de confortul de la oraș și petrece mai mult timp în sânul naturii. Turiștii sunt impresionați de locurile pitorești din țara noastră. În preajma satului Butuceni, la Tribujeni, în pădurea din Căpriana sau prin Codrii Moldovei se practică această activitate. Turismul sportiv este un mod de viață care aduce multă plăcere. Desigur că acesta necesită putere și forțe, însă dispoziția pe care o acumulezi te încarcă cu energie pe o perioadă îndelungată", a menționat Vasile Goian.

Anterior, Vasile Goian a declarat că ușile clubului sportiv "Travers" sunt larg deschise pentru toți oamenii care-și doresc experiențe nemaipomenite. Pentru activitățile planificate pe distanțe lungi clubul deține echipament necesar pentru escaladare, corturi și saci de dormit. Doritorii sunt instruiți de specialiști în domeniu pentru a practica diverse activități.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0