Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăuienii susțin inițiativa de majorare a amenzilor pentru cei ce murdăresc orașul

Abonare
Orașul nostru ”alb” nu este nici pe departe alb. Dacă în centrul Capitalei este menținută ordinea, atunci în curțile blocurilor este murdar și neîngrijit. Așa au caracterizat orașul locuitorii și vizitatorii Capitalei.

Chișinăuienii sunt nemulțumiți de felul în care arată Capitala: un oraș murdar și dezagreabil, spun ei. Dacă în centrul Capitalei este menținută ordinea, atunci în curțile blocurilor este murdar și neîngrijit.

- În centrul e curat, dar la periferie e murdar. Eu trăiesc la Dokuceaev. Acolo e îngrozitor.
- Este relativ curat, dar depinde și de sector.

Oamenii au remarcat că tot cetățenii se fac responsabili de această situație și sunt vinovați de felul în care arată Capitala.

- Noi suntem vinovați, cetățenii. Autoritățile pot să ne ajute cât de cât, dar n-o să umble după noi să ridice bucățica de hârtie sau ce am mai aruncat.
- Noi singuri ne-o facem tot cu mâinile noastre, pentru că e curat acolo unde se păstrează curățenia.
- Dacă ar păstra toți, ar fi curat.
-De mizeria din preajmă toți se fac vinovați.

Locuitorii Capitalei afirmă că doar amenzile i-ar putea disciplina pe mulți cetățeni iresponsabili, întrucât cu toții își doresc să trăiască într-un oraș curat, modern și îngrijit.

-Trebuie de sancționat, pentru că infracțiunile mici pentru care nu poartă nimeni răspundere vor contribui la alte infracțiuni. În viziunea mea sunt niște mici infracțiuni , pentru că nimănui nu îi este plăcut să trăiască ca într-o groapă de gunoi.
-În genere ar trebui sancțiuni și atunci lumea ar păstra curățenia așa cum este peste hotare.
-Pe oamenii necivilizați nu îi vor disciplina sancțiunile în nici un caz. Cel puțin la noi.
-Trebuie de lucrat asupra conștiinței, amenzile la care acționează, dar la care trece pe lângă ureche.

Amintim că în cadrul ședinței săptămânale a serviciilor Primăriei, primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a anunțat că persoanele care vor fi depistate că fac dezordine în Chișinău vor fi amendate chiar și cu zece mii de lei.

Primarul s-a arătat dezamăgit de modul în care chișinăuienii păstrează curățenia în oraș și a spus că vor fi efectuate controale în fiecare sector. 068 60 00 22

Fluxul de știri
0