Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum va fi vremea de Anul Nou pe vechi: Prognoza meteo pentru 7 zile

© Sputnik / Yana ZaharovaСолнце зимой
Солнце зимой - Sputnik Moldova
Abonare
Suntem în miezul iernii, dar vremea pare mai degrabă de primăvară – ce prognoze fac meteorologii pentru următoarele 7 zile.

CHIŞINĂU, 13 ian - Sputnik. Vreme atipică pentru perioada în care ne aflăm. Chiar dacă este mijlocul lunii ianuarie, nici urmă de zăpadă sau ger.

Şi astăzi vom avea o zi însorită, cu temperaturi mai degrabă de primăvară timpurie. Potrivit estimărilor meteorologilor, valorile termice maxime se vor încadra luni între +8 şi +10 grade Celsius. Doar noaptea mercurul din termometre va coborî până al -3..-5 grade.

Vor fi aproape la fel de calde şi zilele următoare. Cerul va fi variabil, însă fără precipitaţii.

Abia spre sfârşitul săptămânii vremea va începe să se răcească, astfel că temperaturile vor coborî sub zero grade şi pe timpul zilei. Minimele nocturne vor coborî până la -5..-7 grade Celsius. Şi tot fără zăpadă.

© Photo : Serviciul Hidrometeorologic de StatMeteo Moldova: Prognoza pentru următoarele 7 zile
Cum va fi vremea de Anul Nou pe vechi: Prognoza meteo pentru 7 zile - Sputnik Moldova
Meteo Moldova: Prognoza pentru următoarele 7 zile

Anterior, meteorologul Svetlana Șahova a explicat pentru Sputnik Moldova de ce nu avem zăpadă anul acesta.

Inaugurarea Târgului de Crăciun 2020 - Sputnik Moldova
Societate
Anul Nou pe vechi: semnificație, istorie, obiceiuri, tradiții

”Pot spune cu certitudine că rareori se întâmplă să avem ierni fără zăpadă. Ținând cont de influența maselor de aer nordice și sudice asupra zonei noastre temperate, sunt sigură că vom avea zăpadă. Însă deocamdată, pe parcursul săptămânii pentru care facem prognoza, nu sunt așteptate ninsori”, a menționat specialistul.

Potrivit meteorologului, dacă precipitațiile lipsesc o perioadă îndelungată, este vorba de influența unei presiuni atmosferice ridicate, adică de un anticiclon sau periferia acestuia. Acum în Moldova a ajuns un anticiclon din Azore - cercetările climaterice au arătat că anume în insulele Azore se formează și se amplifică anticicloanele. O latură a unui  astfel de anticiclon se îndreaptă spre partea sudică a Europei. Condițiile meteo în Moldova se formează acum sub influența ”aripii” estice a anticiclonului din Azore.

Fluxul de știri
0