Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pentagonul este îngrijorat de avansarea Rusiei și Chinei

© AFP 2022 / STAFF The Pentagon building in Washington, DC
The Pentagon building in Washington, DC - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Unul din oficialii de Pentagon, generalul John E. Hyten, și-a exprimat îngrijorarea față de ritmurile de dezvoltare ale Rusie își Chinei.

CHIȘINĂU, 13 ian – Sputnik. Generalul Forțelor Aeriene ale SUA, adjunctul Comitetului Unificat al șefilor Statelor Majore, John E. Hyten, a declarat că există pericolul ca forțelor armate americane să rămână în urmă față de Rusia și China.

FILE - In this Nov. 9, 2017 file photo, an American flag is flown next to the Chinese national emblem during a welcome ceremony for visiting U.S. President Donald Trump outside the Great Hall of the People in Beijing - Sputnik Moldova
China bate obrazul SUA chiar la București

”Trebuie urmărim viteza cu care se dezvoltă Rusia și China, care se mișcă cu o vitează incredibilă. Iată de ce trebuie să fim siguri că evoluăm cel puțin în același ritm cu potențialii adversari”, a declarat Hyten într-un interviu publicat pe site-ul Pentagonului.

Potrivit generalului, armata americană este „avansată în majoritatea parametrilor”, însă acest lucru nu va fi relevant dacă inamicul „se mișcă mai repede”.

Candidatura lui Hyten la funсția de adjunct Comitetului Unificat al șefilor Statelor Majore a fost aprobată de senat în august.Anterior,acesta a condus comandamentul strategic,  care include forțele nucleare,  apărarea antirachetă și forțele spațiale.

Fluxul de știri
0