Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Viorel Morari a fost pus sub învinuire: Ce solicită procurorii

© Sputnik / Miroslav RotariВиорел Морарь
Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Abonare
Fostul șef al Procuraturii Anticorupție a fost pus sub învinuire: Procurorii vor cere astăzi mandat de arest pe numele lui.

CHIȘINĂU, 13 ian – Sputnik. Viorel Morari, care a fosr reținut pe 10 ianuarie curent, anterior fiind suspendat temporar din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, a fost pus sub învinuire. Procurorii solicită mandat de arest pentru 30 de zile pe numele acestuia, a comunicat luni pentru Sputnik Moldova purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale Emil Gaitur.

”Viorel Morari a fost pus sub învinuire sâmbătă pentru fals în acte și abuz de serviciu. Ulterior, el a fost audiat în această calitate”, a menționat reprezentantul PG.

Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Societate
Detalii privind reţinerea lui Viorel Morari: Ce urmează să se întâmple astăzi
Potrivit acestuia, tot sâmbătă a fost transmisă solicitarea cu privirea la plasarea în arest preventiv a lui Morari pe un termen de 30 de zile. Examinarea solicitării procurorilor este preconizată pentru luni, 13 ianuarie.

Anterior, Procuratura Generală a menționat într-un comunicat că Viorel Morari este bănuit că în martie 2017 a primit de la Vladimir Plahotniuc o plângere pe care a înregistrat-o contrar cerinţelor legale, pornind un proces penal şi ulterior urmărirea penală şi falsificând în cauza penală mai multe acte procesuale.

”Toate aceste acţiuni au fost făcute din interese personale, precum şi în interesul petentului şi a mai multor persoane din anturajul lui, pentru a-i proteja de implicare în calitate de bănuiţi în cauza penală privind frauda bancară - furtul miliardului şi a obstrucţiona cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a acestei cauze penale”, subliniază Procuratura.

Igor Dodon a fost în vizită la Banca Națională - Sputnik Moldova
Igor Dodon, în vizită la Banca Națională: Ce se va întâmpla cu miliardul furat

Amintim că în luna decembrie a anului trecut, la indicația procurorului general, Alexandr Stoianoglo, au fost efectuate percheziții la Procuratura Anticorupție, iar ulterior șeful instituției, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție pentru o perioadă determinată.

Mai devreme, Stoianoglo a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune că ancheta privind dispariția unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc s-a desfășurat cu grave abateri. Procurorul general l-a criticat în acest sens pe Viorel Morari, despre care a spus că ar fi tergiversat intenționat dosarele privind frauda bancară. Nu se cunoaște deocamdată dacă dosarul în care Morari a fost reținut de procurori are legătură cu dispariția miliardului. 

Fluxul de știri
0