Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Gripa face victime: Un băiețel din Rusia a murit în Moldova

© Sputnik / Максим Богодвид / Accesați arhiva multimediaРабота мобильных пунктов вакцинации в Казани
Работа мобильных пунктов вакцинации в Казани - Sputnik Moldova
Abonare
Caz cutremurător în Capitală. Virusului gripal AH1N1 a făcut prima victimă în acest an - un copil de doar șase ani a murit pe patul de spital.

CHIȘINĂU, 13 ian – Sputnik. Un copil de numai șase ani a murit din cauza virusului AH1N1. Informația a fost confirmată de șefa Direcției generale asistență socială și sănătate, Tatiana Bucearschi.

Vaccin - Sputnik Moldova
Societate
Al doilea lot de vaccin antigripal a ajuns în Republica Moldova

Potrivit acesteia, familia băiatului a venit în Republica Moldova pe 30 decembrie 2019, în vizită la rudele care locuiesc în municipiul Chișinău. 

„Mama copilului s-a adresat la medic chiar pe data de 31 decembrie 2019, însă a refuzat internarea. După ce starea băiețelului s-a agravat, acesta a fost internat la Institutul Mamei şi Copilului. Pe data de 8 ianuarie, la ora 9.30, acesta a murit”, a precizat Bucearschi.

Tatiana Bucearschi a mai spus că rudele, dar și mama copilului beneficiază de tratamentul necesar. 

De precizat că nici copilul, care deținea cetățenie străină și nici familia lui nu au fost vaccinați împotriva gripei, cea mai eficientă metodă de protecție.

Amintim că la finele anului trecut în ţară au fost aduse 200 mii doze de vaccinuri antigripale.

Fluxul de știri
0