Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Al doilea lot de vaccin antigripal a ajuns în Republica Moldova

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaVaccin
Vaccin - Sputnik Moldova
Abonare
Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță despre aprovizionarea Depozitului Național de Vaccinuri cu cel de-al doilea lot de vaccin antigripal.

CHIȘINĂU, 24 nov – Sputnik. Un lot de 50 de mii de doze de vaccin antigripal a ajuns în Republica Moldova, comunică serviciul de presă al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică. Astfel, acesta este al doilea lot de vaccin antigripal depozitat la Depozitul Național pentru Vaccinuri al ANSP în acest sezon.

Lotul este de producţie franceză şi are o valoare de peste şase milioane de lei. Acesta a fost achiziţionat din fondul măsurilor de profilaxie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină.

Pulmonolog rus, despre consecințele gripei, eficacitatea vaccinării și metode de tratament>>>

Într-un comunicat de presă al CNAM este prcizat că „vaccinul este omologat în Republica Moldova, iar componenţa acestuia corespunde celei recomandate de OMS pentru emisfera de nord, sezonul 2019-2020”.

Expert: Pe când ne putem aștepta la o epidemie de gripă în Moldova>>>

Vaccinul va fi transportat în centrele de sănătate publică teritoriale, care îl vor distribui conform planurilor existente în fiecare teritoriu.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică informează că acest lot va fi utilizat pentru toate grupurile profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire, preponderent pentru lucrătorii medicali.

Fluxul de știri
0