Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbări radicale în 2020: Anunț important făcut de primarul Capitalei

© Sputnik / OsmatescoIon Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019
Ion Ceban Ион Чебан Заседание муниципального совета Кишинёва 15.11.2019 - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Primarul General al Capitalei, Ion Ceban anunță pentru 2020 schimbări radicale în Capitală - iată ce urmează să se întâmple în anul curent.

CHIȘINĂU, 12 ian - Sputnik. Conducerea Direcției generale transport public și căi de comunicație și a Direcției generale locativ-comunale și amenajare au prezentat amănunțit planurile de activitate pentru anul 2020. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban.

”Pe parcursul anului curent urmează să fie inițiate reparații capitale pe mai multe străzi cum ar fi: Ion Creangă, 31 August și Tighina. Lucrări de proiectare vor fi făcute pentru străzile Mesager, Transnistria, Bucovinei, Industrială și Bâcului. Tot în anul acesta urmează să fie reparat podul din strada Mihai Viteazul și modernizate mai multe intersecții din capitală”, a scris Ceban pe pagina sa de Facebook.

Totodată, el a subliniat că pe parcursul anului, vor fi organizate licitații pentru asamblarea și procurarea troleibuzelor și autobuzelor și va fi implementat proiectul ”Sistemul de taxare electronică în transportul public”.

Clădirea hotelului „Moldova” din Chișinău. A fost reconstruită în anul 1950 pe baza clădirii neterminate a Adunării Ofițerilor, anii `30, sec. XX.  - Sputnik Moldova
Care este starea monumentelor și locurilor istorice din Moldova

În același timp, vor fi realizate proiecte de întreținere și reparație a fondului de locuințe, salubrizarea teritoriului, întreținerea stațiilor pentru transportul public, reparația capitală a clădirilor, renovarea și modernizarea ascensoarelor, întreținerea spațiilor verzi, amenajarea și construirea terenurilor de joacă pentru copii și cele destinate sportului. La fel, vor fi efectuate lucrări de construire a stației de prelucrare a levigatului la poligonul Țânțăreni.

Primarul Capitalei a cerut să dea dovadă de maximă responsabilitate din parte conducerii direcțiilor, astfel încât toate licitațiile să aibă loc în termen și să se țină cont și de opinia locuitorilor capitalei în cazul în care vor exista plângeri în adresa instituției.

Fluxul de știri
0