Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Care este starea monumentelor și locurilor istorice din Moldova

© Sputnik / Яков Берлинер / Accesați arhiva multimediaClădirea hotelului „Moldova” din Chișinău. A fost reconstruită în anul 1950 pe baza clădirii neterminate a Adunării Ofițerilor, anii `30, sec. XX.
Clădirea hotelului „Moldova” din Chișinău. A fost reconstruită în anul 1950 pe baza clădirii neterminate a Adunării Ofițerilor, anii `30, sec. XX.  - Sputnik Moldova
Abonare
Joi, 18 aprilie, ora 11.00, la centrul de presă Sputnik Moldova va avea loc conferința de presă cu tema: „Cum să păstrăm patrimoniul istoric al Moldovei”.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik. Patrimoniul istoric impunător al țării noastre prezintă un mare interes pentru știință națională și și internațională, având o mare importanță pentru identitatea statului și societății moldovenești.

În acest context este foarte importantă păstrarea monumentelor, a locurilor istorice din țară și abordarea atentă a problemei statului și a societății.

Despre starea monumentelor și a locurilor istorice din Moldova, despre măsurile întreprinse pentru protecția lor vor vorbi:

- Ion ȘTEFĂNIȚĂ, director general al Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor (AIRM);

- Tamara NESTEROVA, colaborator științific principal al Institutului Patrimoniului Cultural al Academiei de Științe a Moldovei.

Acreditare:

E-mail: presscentre@sputnik.md

Conferința se va desfășura la centrul de presă multimedia Sputnik Moldova pe adresa: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 202, et. 4.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0