Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Schimbări în sistemul de învățământ din 1 septembrie 2020: Anunțul Ministerului Educației

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Accesați arhiva multimediaExamen
Examen - Sputnik Moldova
Abonare
Elevii colegiilor specializate în tehnologii informaționale vor învăța în conformitate cu o nouă programă de studii, care va fi implementată începând cu 1 septembrie 2020.

CHIȘINĂU, 12 ian – Sputnik. Programa de studii pentru elevii instituțiilor de învățământ profesional tehnic cu specializare în domeniul tehnologiilor informaționale se va schimba din 1 septembrie 2020. Despre asta au

anunțat reprezentanții Ministerului Educației în cadrul unui seminar la care au participat specialiștii din domeniu. 

Mariana Goraș - Sputnik Moldova
Ce studiază elevii la disciplina ”Educație pentru sănătate”

„Având în vedere ritmul cu care se dezvoltă domeniul IT, se impune actualizarea permanentă a conținutului programelor de formare profesională în domeniul IT, dar mai cu seamă a metodelor și materialelor didactice utilizate în cadrul procesului de instruire. În acest sens ne propunem ca din 1 septembrie 2020 elevii din învățământul profesional tehnic din domeniul IT și nu numai să fie instruiți în baza unui suport didactic actualizat și relevant”, a declarat șeful Direcției învățământ profesional tehnic din cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Silviu Gîncu.

Salariul mediu în sectorul IT este de 24 de mii de lei, iar pe lângă acești bani, angajații beneficiază și de diferite facilități.

Cele peste 700 de companii TIC naționale și multinaționale, care activează pe teritoriul Republicii Moldova încearcă să atragă angajați prin salarii competitive, program flexibil, zile suplimentare de vacanță și programe educaționale. Totuși, numărul specialiștilor este insuficient pentru proiectele aflate în derulare.

Fluxul de știri
0