Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Două persoane vor fi cercetate penal: Iată ce au făcut la frontiera de stat

© Photo : Serviciul VamalAngajații Serviciului Vamal, în perioada sărbătorilor de iarnă
Angajații Serviciului Vamal, în perioada sărbătorilor de iarnă - Sputnik Moldova
Abonare
Poliţiştii de frontieră din punctul de trecere Leușeni au consemnat două incidente pe sensul de ieșire din țară.

CHIŞINĂU. 12 ian – Sputnik. Un locuitor al orașului Briceni a scos din buzunar 150 de euro pentru perfectarea ilegală a unei cărți de identitate românești, doar că nu a mai apucată să o folosească.

Угловая шлифовальная машина - Sputnik Moldova
Societate
Incendiar: Vezi ce fac vameșii și polițiștii de frontieră dintr-un BMW X6- Video

Acesta s-a apropiat la linia de control la volanul unui mijloc de transport de model Volkswagen Transporter și a prezentat actele necesare pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. Fiindcă avea un comportament nefiresc, conducătorul auto a fost supus verificărilor suplimentare. Astfel, în torpedoul mașinii a fost depistată o carte de identitate românească emisă pe numele său, asupra căreia s-a observat lipsa elementelor de protecție.

Bărbatul de 31 de ani le-a spus poliţiştilor de frontieră că și-a perfectat documentul prin intermediul unei persoane necunoscute care i-a cerut pentru serviciu 150 de euro, cu scopul de a se angaja la un lucru mai bine plătit pe teritoriul Belgiei.

Un alt conducător auto, originar din regiunea Odesa, Ucraina, este cercetat pentru uz de fals în acte. Bărbatul în vârstă de 42 de ani a prezentat permisul de conducere cu semne vizibile de falsificare. La examinarea documentului cu tehnica din dotare s-au confirmat bănuielile inițiale. Ucraineanul și-a continuat călătoria în calitate de pasager, iar actul a fost trimis pentru efectuarea expertizei tehnico-juridice.

Conform datelor statistice, polițiștii de frontieră au întocmit în anul precedent 307 procese verbale privind uz de fals în actele oficiale. O descreștere față de anul 2018, când au fost depistate 350 documente neveridice.

Poliția de Frontieră le recomandă tuturor cetățenilor să perfecteze legal documentele și să le verifice din timp pentru evita situațiile neplăcute la trecerea frontierei de stat.

Fluxul de știri
0