Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: Câte apeluri au fost înregistrate la Serviciul 112 la începutul acestui an

© Sputnik / OsmatescoAna Carpovici
Ana Carpovici - Sputnik Moldova
Abonare
În timp ce mulți moldoveni se odihneau de Revelion și Crăciun, operatorii Serviciului 112 erau la datorie. De sărbători, aceștia au avut un program mai aglomerat, fiind mai solicitați decât în zilele obișnuite.
Incredibil: Câte apeluri au fost înregistrate la Serviciul 112 la începutul acestui an

În prima zi din noul an, la numărul Unic de Urgență 112 au fost recepționate 12 500 de apeluri. Cifra este cu aproape cu trei mii mai mare decât în zilele obișnuite. Potrivit datelor oferite, cel mai solicitat serviciu a fost ambulanța, în 69 % din numărul total de urgențe reale. Totodată, în noaptea de Revelion au fost înregistrare cazuri de incendii și infracțiuni contra vieții persoanei.

"Cele mai multe solicitări le-au avut lucrătorii medicali. De asemenea, numărul apelurilor în care cetățenii solicitau ajutorul poliției a crescut cu cinci la sută în preajma sărbătorilor de iarnă. Totodată, a fost nevoie și de intervenția pompierilor, astfel numărul cazurilor în care s-a solicitat ajutorul pompierilor a crescut cu două procente", a precizat specialistul în relațiile publice la Serviciul Național Unic de Urgență 112, Ana Carpovici.

Potrivit statisticii realizate de Serviciul 112, din numărul total de solicitări la numărul unic de urgență, aproape 8 500 nu au fost apeluri de competența Serviciului 112, ci solicitări de informații diverse, farse, apeluri efectuate din greseală, dar și apeluri injurioase.

De menționat că, în 2019 numărul de apeluri ce nu reprezintă urgențe a scăzut cu aproximativ 9 procente şi se situează la circa 59%, înscriindu-se în media înregistrată la nivel european.

Mai multe informații aflați din interviul audio atașat.

Fluxul de știri
0