Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum vrea Serviciul Fiscal de Stat să disciplineze contribuabilii rău-platnici

© Sputnik / Miroslav RotariServiciul Fiscal de Stat
Serviciul Fiscal de Stat  - Sputnik Moldova
Abonare
Serviciul Fiscal de Stat întreprinde măsuri pentru a preveni evaziunea în rândul contribuabililor. Astfel, în acest an va fi implementat un program de conformare.

CHIȘINĂU, 10 ian - Sputnik.  Serviciul Fiscal de Stat a publicat lista segmentelor economiei în care vor fi întreprinse măsuri de educare fiscală în noul an.

Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Societate
O nouă loterie în Republica Moldova: ”Loteria Fiscală”
În ea figurează domeniile construcțiilor, agriculturii, restaurantelor, transportului, comerțului electronic, precum și segmentul care cuprinde serviciile de  înfrumusețare.

În programului de conformare al Serviciului Fiscal de Stat sunt vizate și persoanelor fizice, care pot deveni subiecți impozabili.

Astfel, pentru a preveni evaziunea, inspectorii fiscali vor efectua vizite inopinate la persoanele care desfășoară activități impozabile, vor expedia scrisori de conformare la adresele agenților economici, vor organiza ședințe de conformare și vor desfășura campanii de informare în sectoarele economiei naționale în care persistă riscul nedeclarării veniturilor obținute. 

Fluxul de știri
0