Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

O nouă loterie în Republica Moldova: ”Loteria Fiscală”

© Sputnik / Rodion ProcaBancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești
Bancnote cu nominalul de 100 lei moldovenești - Sputnik Moldova
Abonare
Guvernul a aprobat astăzi instituirea ”Loteriei Fiscale”, ca măsură pentru combaterea evaziunii fiscale prin limitarea achitărilor efectuate cu bani cash.

CHIȘINĂU, 17 dec – Sputnik. Astfel, la loterie vor participa persoanele fizice care au atins vârsta de 18 ani și care dețin un card bancar emis de o bancă comercială din Republica Moldova, care au efectuat tranzacții de achitare a bunurilor sau serviciilor cu o valoare ce depășește suma de 30 de lei.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Reguli obligatorii de la Fisc: Ce trebuie să știți despre factura în format electronic
Tragerile la sorți a tranzacțiilor câștigătoare se vor efectua trimestrial, în baza informației prezentată de către băncile din Republica Moldova. Astfel, vor fi oferite 175 premii a câte 1000 lei, pentru fiecare tragere la sorți. De asemenea, vor fi organizate două extrageri speciale de Paște și sărbătorile de iarnă, unde vor fi oferite 100 de premii a câte 1500 lei. Fondul total al Loteriei este de un milion de lei.

Anterior, Inspectoratul Fiscal de Stat desfășura un concurs asemănător în cadrul căruia câștigătorii erau desemnați în baza bonului fiscal primit în urma unor cumpărături. Concursul a fost anulat pe motiv că a fost depistat un număr mare de participanți care activau ca vânzători sau chelneri care nu eliberau bonul fiscal.

Fluxul de știri
0