Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salariile medicilor în 2020: Cine va fi plătit mai bine după majorare

© Sputnik / Константин Чалабов / Accesați arhiva multimediaВрач в больнице, архивное фото
Врач в больнице, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Majorarea salariilor angajaţilor din medicină va necesita cheltuieli de 299 de milioane 19 mii de lei – un proiect de lege în acest sens a fost propus pentru dezbateri publice.

CHIŞINĂU, 11 ian - Sputnik. Salariul angajaților din instituțiile medico-sanitare publice urmează să fie majorate cu 10 la sută. Guvernul a aprobat o hotărâre în acest sens la sfârşitul anului trecut, iar Ministerul Sănătăţii a venit acum cu un proiect de lege care a fost propus pentru dezbateri publice.

Молдавские леи - Sputnik Moldova
Societate
Salariul mediu pe economie crește în 2020: Iată câți bani vom primi

Conform proiectului, de salarii majorate vor beneficia angajații din spitalele și policlinicile de stat - medicii, surorile medicale, infirmierele, personalului administrativ-gospodăresc și conducerea  instituțiilor medicale.

Cheltuielile necesare pentru implementarea proiectului propus se estimează pentru anul 2020 la circa 299 de milioane 19  mii de lei, resurse financiare planificate în cadrul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.

Cele mai mari salarii, de până la 10 mii de lei, le vor primi medicii ftiziologi, cei care tratează persoanele infectate cu HIV, precum şi specialiştii din domeniul transplantologiei şi medicinii nucleare.

De asemenea, salariul chirurgilor şi medicilor de familie cu o vechime în muncă de peste 20 de ani va constitui aproximativ opt mii şi jumătate de lei. Cel mai puţin, ca şi până acum, vor primi infirmierele şi muncitorii necalificaţi. După majorare, salariul acestora va ajunge la 2,4 mii de lei.

Fluxul de știri
0