Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Salariul mediu pe economie crește în 2020: Iată câți bani vom primi

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Cabinetul de Miniștri s-a reunit astăzi în ședință. Pe ordinea de zi sunt incluse 44 de chestiuni, inclusiv mai multe proiecte sociale importante.

CHIȘINĂU, 27 dec – Sputnik. Salariul mediu pe economie ar putea constitui în 2020 aproape 8 mii de lei.

Банковские карты международных платежных систем VISA и MasterCard - Sputnik Moldova
Politică
Al „13-lea salariu” revine în sistemul bugetar: Cât de mare va fi - proiect de lege

Un proiect de hotărâre în care se conțin aceste estimări a fost aprobat astăzi de Cabinetul de Miniștri. Cuantumul salariului mediu lunar pe economie de 7953 lei pentru anul 2020 a fost stabilit în baza prognozelor cu privire la indicatorii macroeconomici pentru anii 2020-2022. Aceștia, la rândul lor, au fost estimați de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii.

Proiectul de hotărâre stabilește plafonul bazei de calcul a indemnizaţiilor de asigurări sociale și formula de calcul a contribuțiilor de asigurări sociale de stat obligatorii, astfel încât angajatorii să-și poată asigura angajații.

Totodată, proiectul are drept scop calcularea contribuţiilor de asigurări sociale de stat obligatorii din ajutorul material acordat din mijloacele sindicatelor şi patronatelor.

Fluxul de știri
0