Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Peste 24 de mii de persoane sunt așteptate să-și ridice banii: Despre cine este vorba

© Sputnik / Yana ZaharovaМолдавские леи
Молдавские леи - Sputnik Moldova
Abonare
Beneficiarii pot ridica indemnizațiile până în pe 23 ianuarie – după această dată sumele vor fi restituite Casei Naţionale de Asigurări Sociale.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Beneficiarii de indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă sunt îndemnați să-și ridice banii pentru lunile precedente. Casa Naţională de Asigurări Sociale a anunță că a efectuat transferul în sumă de  64 de milioane de lei pentru plata indemnizaţiilor, fiind vorba de 24 069 de beneficiari.

Младенец - Sputnik Moldova
Societate
Ce se întâmplă cu indemnizațiile pentru îngrijirea copilului: Opțiuni pentru părinți

CNAS precizează că plata indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă se va efectua de către prestatorii de servicii de plată: FinComBank, Energbank, EuroCreditBank, Eximbank, Moldova-Agroindbank, Moldindconbank, Victoriabank, Comerţbank, Mobiasbanca, Banca Comercială Română,  Î.S. „Poşta Moldovei".

Pentru a ridica sumele indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă beneficiarii urmează să se adreseze către instituţia bancară la care a fost deschis contul salarial sau social. În cazul în care beneficiarul nu este deţinător de card, indemnizaţia poate fi primită la orice oficiu poştal indiferent de domiciliu.

Instituția atenționează că în luna decembrie, anul trecut, nu au fost ridicate 15,3 milioane de lei sau 54,5 % din suma totală transferată de CNAS pentru indemnizaţiile pentru incapacitate temporară de muncă. În acest context, beneficiarii sunt îndemnați să ridice de la prestatorii de servicii de plată banii care li se cuvin, până la 23 ianuarie curent. După această dată, sumele nesolicitate sunt restituite lunar de către prestatori pe contul Casei Naţionale de Asigurări Sociale şi incluse în plată în luna imediat următoare a lunii de gestiune.

Fluxul de știri
0