Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Banca Națională a Moldovei și-a majorat rezervele valutare: Vezi cât aur deține

CC0 / Pixabay / Слитки золота, архивное фото
Слитки золота, архивное фото - Sputnik Moldova
Abonare
Rezervele valutare ale Băncii Naționale a Moldovei au crescut în ultima lună cu peste patru milioane de dolari americani. Ultimele date statistice ale BNM arată că activele oficiale de rezervă au atins o valoare de peste trei miliarde 59 de milioane de dolari.

CHIȘINĂU, 11 ian – Sputnik. Banca Națională a Moldovei anunță că rezervele valutare ale țării au crescut cu peste patru milioane de dolari în perioada 29 noiembrie – 31 decembrie 2019 și au atins cifra de 3,059 miliarde de dolari.

Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu - Sputnik Moldova
Politică
De ce vom colabora cu FMI: Igor Dodon a discutat subiectul cu guvernatorul BNM

Anul trecut, rezervele valutare s-au majorat cu aproximativ 645 de milioane de dolari. Este de menționat faptul că Banca Națională își păstrează banii și în aur. Astfel, peste trei milioane 600 de mii de dolari sunt păstrați în lingouri.

Potrivit Băncii Naționale, majorarea rezervelor a fost determinată în mare parte de cursurile de schimb ale valutelor componente ale rezervelor în raport cu dolarul, de înregistrarea creditelor și a granturilor în favoarea Ministerului Finanțelor pentru proiecte investiționale, dar și de veniturile din gestionarea rezervelor valutare.

Fluxul de știri
0