Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

De ce vom colabora cu FMI: Igor Dodon a discutat subiectul cu guvernatorul BNM

© Photo : Facebook / Dodon IgorIgor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu
Igor Dodon a avut o întrevedere de lucru cu guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Igor Dodon a apreciat înalt activitatea Băncii Naționale a Moldovei, în cadrul unei discuții cu guvernatorul instituției Octavian Armașu. Interlocutorii au discutat despre pregătirea programului de colaborare cu FMI și alte chestiuni.

CHIȘINĂU, 3 ian – Sputnik. Detaliile despre „pregătirea programului” de colaborare cu Fondul Monetar Internațional (FMI) au fost discutate de președintele Igor Dodon și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei (BNM), Octavian Armașu, în cadrul unei întrevederi de lucru vineri, 3 decembrie.

Președintele Igor Dodon și șeful misiunii FMI Moldova, Ruben Atoyan - Sputnik Moldova
Politică
Igor Dodon: Mizăm pe sprijinul FMI - Video

Programul „este necesar pentru consolidarea cadrului macroeconomic și dezvoltarea economică a țării noastre”, a scris șeful statului pe Facebook.

De asemenea, Igor Dodon și Octavian Armașu au discutat mersul reformelor din sectorul bancar.

„În context, am reiterat importanța independenței Băncii centrale pentru realizarea priorităților asumate de către aceasta”, a anunțat președintele Dodon.

„Am fost unanimi în opinia precum că avem nevoie de un sector bancar stabil, credibil și sigur pentru cetățeni, dar și atractiv pentru mediul de afaceri”, a adăugat șeful statului.

În cadrul întrevederii cu guvernatorul Octavian Armașu, Igor Dodon a salutat „eforturile semnificative” depuse de Banca Națională a Moldovei în sfera sa de competență.

Fluxul de știri
0