Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost reținut de oamenii legii

© Sputnik / Miroslav RotariВиорел Морарь
Виорел Морарь - Sputnik Moldova
Abonare
Oamenii legii l-au reținut cu puțin timp în urmă pe șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care anterior a fost suspendat din funcție pentru o perioadă determinată.

CHIȘINĂU, 10 ian - Sputnik. Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, care anterior a fost suspendat temporar din funcție, a fost reținut pentru 72 de ore. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către ofițerul de presă al Procuraturii Generale, Emil Gaitur. 

Stoianoglo Alexandr - Sputnik Moldova
Politică
Stoianoglo face dezvăluiri șocante: Ce s-a întâmplat la Procuratura Anticorupție și PCCOCS

Viorel Morari este bănuit de fals în acte și abuz în serviciu, iar pe numele lui a fost inițiat un dosar penal. 

Amintim că în luna decembrie a anului trecut, la indicația procurorului general, Alexandr Stoianoglo, au fost efectuate percheziții la Procuratura Anticorupție, iar ulterior șeful instituției, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție pentru o perioadă determinată.

Mai devreme, Stoianoglo a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune că ancheta privind dispariția unui miliard de dolari din sistemul bancar moldovenesc s-a desfășurat cu grave abateri. Procurorul general l-a criticat în acest sens pe Viorel Morari, despre care a spus că ar fi tergiversat intenționat dosarele privind frauda bancară. Nu se cunoaște deocamdată dacă dosarul în care Morari a fost reținut de procurori are legătură cu dispariția miliardului. 

Fluxul de știri
0