Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Încă o persoană a ajuns după gratii în cazul crimei de la Costești

CC0 / Pixabay / 4711018 / Arest
Arest - Sputnik Moldova
Abonare
Schimbare de situație în cazul omorului de la Costești. Încă o persoană a ajuns după gratii, pentru cel puțin 30 de zile.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Minorul de 16 ani, care a inițiat bătaia de la Costești, a fost plasat în arest pentru o perioadă de 30 de zile. Ofițerul de presă al Procuraturii Generale Emil Gaitur a comunicat pentru Sputnik Moldova că decizia a fost luată de judecători la solicitarea procurorilor.

Кулак - Sputnik Moldova
Societate
Omorul de la Costești: 6 apeluri la 112 – „Vă rog mai repede” – Audio

Minorul este învinuit de vătămare intenționată gravă a sănătății, care a dus la decesul persoanei, faptă pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 12 la 15 ani. Totodată, acesta are calitate de învinuit pentru huliganism, care se pedepsește cu amendă între 37.500 lei și 67.500 lei sau închisoare de până la 5 ani. De precizat, agresorul de 16 ani a fost reținut inițial, dar eliberat pentru că este minor.

Criminalitatea în Moldova: Numărul infracțiunilor grave și deosebit de grave, în creștere>>>

Tot astăzi, procurorii au decis recalificarea învinuirii agresorului de 21 de ani, reținut inițial pentru 30 de zile. „Procurorii îl învinuiesc pe tânăr de vătămare intenționată gravă a sănătății, care a provocat decesul persoanei, precum și de huliganism agravat”, precizează serviciul de presă al Procuraturii.

Astfel, tânărul ar putea sta după gratii pentru un termen între 12 și 15 ani pentru prima infracțiune, iar pentru a doua – între 3 și 7 ani.

Voicu, despre crima de la Costești: 15 prieteni ai victimei au urmărit fără a interveni>>>

Amintim că un tânăr din satul Costești, Ialoveni, a fost bătut cu cruzime în noaptea de Revelion de către doi consăteni. Pe cinci ianuarie, acesta s-a stins pe patul de spital. Decesul a survenit ca urmare a contuziei cerebrale grave. Suplimentar, a fost numită o expertiză medico-legală.

Fluxul de știri
0