Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Prințul Harry și Meghan Markle părăsesc Familia Regală

© AFP 2024 / DANIEL LEAL-OLIVASPrințul Harry cu actrița americană Meghan Markle
Prințul Harry cu actrița americană Meghan Markle - Sputnik Moldova
Abonare
Ducele și Ducesa de Sussex au șocat lumea anunțându-și intenția de a renunță la statutul lor de membri seniori ai Familiei Regale și dorința de a-și împărți timpul între Marea Britanie și America de Nord.

CHIȘINĂU, 10 ian - Sputnik. O posibilitate ar fi ca cele două celebrități să se mute în British Columbia, Canada, unde au petrecut o vacanță de iarnă de șase săptămâni, arată Sputnik News

Prințul Harry, al șaselea în linia pentru tron, s-a căsătorit cu actrița americană Meghan Markle în 2018 iar ea i-a născut un fiu, Archie, în luna mai a anului trecut.

Meghan Markle și Prințul Harry - Sputnik Moldova
Ducesa de Sussex a născut un băieţel: Iată câte kilograme are

În octombrie 2019, o publicație din SUA a sugerat că cei doi ar planifica să se mute în Canada și că aceștia tocmai se întorseseră dintr-o vacanță de șase săptămâni pe Insula Vancouver, unde au stat într-un conac de 14 milioane de dolari.

Într-o declarație pe Twitter, cuplul a declarat: ”Planul nostru acum este să ne împărțim timpul între Marea Britanie și America de Nord, continuând să ne onorăm datoria față de Regină, de Commonwealth și de patronajul nostru”.

Prințul Harry și Meghan Markle și-au declarat intenția de a munci pentru a deveni independenți financiar și că vor să-și crească fiul într-un alt mediu social. Totodată, aceștia au spus că se simt tot mai vulnerabili în fața presei.

Prin aceasta declarație, Ducele și Ducesa de Sussex renunță și la fondurile repartizate figurilor regale din Marea Britanie.

Dezamăgirea Reginei

Regina Elizabeth II a Marii Britanii este însă dezamăgită de decizia ducilor de Sussex de a renunţa la rolul în familia regală, a informat BBC.

Aparent, niciun membru al Casei Regale britanice nu a fost consultat ori anunţat anterior cu privire la această decizie.

Palatul Buckingham a confirmat că au loc discuţii cu cei doi. „Discuţiile cu ducele şi ducesa de Sussex se află într-un stadiu incipient. Înţelegem dorinţa lor de a avea o abordare diferită, dar acestea sunt probleme complicate care vor lua timp”, este mesajul preluat de presa britanică.

Fluxul de știri
0