Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Anunț important de la Ministerul Educației: Îi privește pe cei care susțin BAC-ul

© Sputnik / Vitaliy Ankov / Accesați arhiva multimediaexamen
examen - Sputnik Moldova
Abonare
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a făcut un anunț pentru toți cei care vor să susțină examenele de bacalaureat în regim externat. Iată ce trebuie să facă începând de astăzi.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Începând de astăzi până pe zece februarie, doritorii de a susține examenele de bacalaureat în regim externat trebuie să depună o cerere la Ministrului Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Examenul de bacalaureat, anul de studii 2019-2020 - Sputnik Moldova
BAC 2020: Orarul examenelor de absolvire

Persoanele eligibile pentru a susține BAC-ul în regim de externat sunt cele care au atins vârsta de 19 ani, sunt absolvente ale şcolilor medii de cultură generală sau ale şcolilor profesionale cu durata de trei ani de studii. Pot fi admise și persoanele care au cel puţin doi ani de liceu fără restanțe, dar și absolvenţii colegiilor şi studenţii instituţiilor de învăţământ superior, care au fost admişi la studii în baza atestatului de studii medii de cultură generală.

Examenul de absolvire în regim externat se desfăşoară concomitent cu examenul de absolvire în învăţământul gimnazial şi liceal, conform orarului şi în centrele aprobate de către Ministrul Educaţiei, Culturii şi Cercetării.

Modelul de cerere pentru înscrierea la examenul național de bacalaureat poate fi găsit pe pagina web a Agenţiei Naţionale pentru Curriculum şi Evaluare www.aee.edu.md.

Fluxul de știri
0