Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

BAC 2020: Orarul examenelor de absolvire

Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
BAC 2020: Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a aprobat orarul examenelor sesiunilor de examene pentru anul 2020 - va avea loc între 2 și 19 iunie.

Bac 2020: Ministerul Educației anunță că în anul de studii 2019-2020 examenul de bacalaureat va avea loc între 2 și 19 iunie.

În cadrul examenului de bacalaureat, elevii absolvenți vor susține în mod obligatoriu probe de examen la limba de instruire, limba străină, iar în şcolile alolingve – la limba şi literatura română, dar şi un examen de profil – matematica pentru cei de la profil real; istoria românilor și universală pentru profilul umanist și proba de profil pentru candidaţii de la profilul arte, sport, tehnologic.

În afară de disciplinele obligatorii, candidații la BAC vor susține și o probă de examen la o disciplină școlară, propusă spre alegere dintr-o listă mai largă: geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică.

Orarul examenului de BAC - 2020

  • 2 iunie (marți) – Limba şi literatura română (alolingvi);
  • 5 iunie (vineri) – Limba de instruire;
  • 09 iunie (marți) – Limba străină;
  • 12 iunie (vineri) – Matematica (real), Istoria românilor şi universală (umanist), Arte (arte), Sport (sport);
  • 16 iunie (marți) – Examenul la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică);
  • 19 iunie (vineri) – L. ucraineană/ bulgară/găgăuză (real, umanist).

Informații utile pentru candidații la examenul național de bacalaureat

Informaţii pentru candidaţii la examenul naţional de bacalaureat pot fi găsite aici.

Candidaţii care se înscriu în regim de externat pentru susţinerea examenului naţional de bacalaureat pot găsi mai multe informaţii aici.

Regulamentul cu privire la examenul naţional de bacalaureat poate fi găsit aici.

Modele de teste din sesiunile de bacalaureat precedente pot fi găsite aici.

Fluxul de știri
0