Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prima Lună Plină din 2020: Urmează 2 eclipse de Soare și 4 de Lună – ce spun astrologii

© Sputnik / Vladimir Smirnov / Accesați arhiva multimediaCalea Lactee
Calea Lactee  - Sputnik Moldova
Abonare
Anul 2020 ne aduce tocmai 6 eclipse – două de Soare, una inelară și alta totală, și 4 de Lună, toate prin penumbră, potrivit site-ului Planetariului din Moscova.

CHIȘINĂU, 10 ian – Sputnik. Prima Lună Plină din 2020 și prima eclipsă de Lună prin penumbră din acest an se vor produce în seara de 10 ianuarie. „Eclipsă prin penumbră” înseamnă că Luna nu va intra deloc în umbra Pământului, ci doar în penumbra lui.

Гало вокруг Солнца - Sputnik Moldova
Eveniment astronomic în preajma Crăciunului: Ce fac Soarele și Pământul - Video

Pe 10 ianuarie, maximul fazei de Lună Plină va fi atins la orele 22:24, iar faza maximă a eclipsei, când satelitul va intra total în penumbra Pământului, va fi atinsă la 22:10.

Cele două eclipsele de Soare din 2020 se vor produce pe 21 iunie (eclipsă inelară) și pe 14 decembrie (eclipsă totală).

Cele patru eclipse de Lună din acest an vor avea loc pe 10 ianuarie, 5 iunie, 5 iulie și 30 noiembrie.

Eclipsa de Lună de pe 10 ianuarie este declarată „cea mai interesantă” eclipsă a anului și de către specialiștii Planetariului din Moscova, și de către specialiștii Observatorului Astronomic municipal din București.

Dacă cerul va fi senin, Luna plină cu eclipsă din această săptămână va fi observabilă de pe întreg teritoriul Federației Ruse, din România și din Republica Moldova.

Predicțiile astrologilor

 Luna Plina - Sputnik Moldova
La noapte se face Lună Plină: De ce unii oameni sunt nervoși și ce schimbări ne așteaptă
Astrologii susțin că eclipsa din 10 ianuarie este „primul eveniment astrologic major” al anului 2020 și va avea loc la „20 de grade în Constelația Racului”.

„Eclipsa de Lună în semnul Racului are influențe asupra casei, familiei și relațiilor intime. Opozitia forțelor, cum ar fi cariera împotriva vieții personale sau a ceea ce aveți nevoie împotriva a ceea ce doriți, creează tensiune internă și presiuni externe. Acest lucru poate duce la conflicte și crize care vă macină energia”, scrie site-ul ce-spun-astrele-ro.

Potrivit astrologilor, „o eclipsă lunară reprezintă o resetare a emoțiilor tale, ștergând bagajul emoțional din ultimele șase luni”.   

Fluxul de știri
0