Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce se va întâmpla cu tariful la gaze: Declarația președintelui „Moldovagaz” - Video

© Sputnik / Miroslav RotariVadim Ceban
Vadim Ceban - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele „Moldovagaz”, Vadim Ceban, este în această după-amiază invitatul emisiunii „Logica Puterii” de la Sputnik Moldova. Vadim Ceban a declarat că „Moldovagaz” nu va solicita la ANRE majorarea tarifelor pentru consumatorii finali.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. În premieră, Republica Moldova are o nouă rută de aprovizionare cu gaze naturale - conducta Turkish Stream (TurkStream). Este un fapt pe care l-am așteptat mult timp și care ne sporește securitatea energetică, a subliniat președintele consiliului de administrație al „Moldovagaz”, Vadim Ceban, invitatul emisiunii „Logica Puterii” de la Sputnik Moldova, moderată de Tatiana Cebotari.

Газ - Sputnik Moldova
Moldovagaz și Gazprom au semnat un contract adițional privind livrarea gazelor
După darea în exploatare a conductei TurkStream, va scădea volumul gazelor tranzitate prin Republica Moldova, a menționat Vadim Ceban. Menționăm că veniturile „Moldovagaz” provin și din tranzit.   

Tarifele practicate de „Moldovagaz” și „Moldovatransgaz” din 1 ianuarie 2020 au fost ajustate în strictă conformitate cu metodologia Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică ( ANRE ), a spus președintele „Moldovagaz”. Vadim Ceban a declarat că întreprinderea „Moldovagaz” va găsi soluții pentru ca tarifele pentru consumatorii finali să nu fie majorate semnificativ.

Cel puțin, „Moldovagaz” nu va solicita la ANRE majorarea tarifelor pentru consumatorii finali, a subliniat Vadim Ceban.  

„Moldovagaz” a intrat fără datorii față de „Gazprom” în anul 2020, a precizat Vadim Ceban.

Fluxul de știri
0