Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Moldovagaz și Gazprom au semnat un contract adițional privind livrarea gazelor

CC0 / Pixabay / PhotoMIX-Company / Газ
Газ - Sputnik Moldova
Abonare
Moldovagaz și Gazprom au semnat un act adițional la contractul de furnizare a gazelor naturale în Republica Moldova și organizarea tranzitului prin țară. Gazul va fi livrat pe traseul tradițional.

CHIȘINĂU, 31 dec - Sputnik. Moldovagaz SA și compania rusească ”Gazprom” au semnat un act adițional la contractul de furnizare a gazelor naturale în Republica Moldova și organizarea tranzitului prin țară. Anunțul a fost făcut acum câteva minute de șeful Moldovagaz, Vadim Ceban.

”Patru luni de muncă asiduă au dat rezultate, pe lângă semnarea unor acorduri privind furnizarea de gaze pe traseul tradițional, am reușit să organizăm o rută alternativă pentru livrarea gazelor în țară - acesta este un flux revers prin coridorul trans-balcanic. Acest traseu poate fi activat în orice moment, asigurând astfel securitatea energetică a țării. Le sunt recunoscător colegilor mei de la Moldovagaz, Moldovatransgaz și Tiraspoltransgaz pentru munca profesională”, a precizat Ceban.

Totodată, acesta le-a mulțumit colegilor de la Gazprom și Gazprom Export, tuturor operatorii sistemelor de transport a gazelor din Ucraina, Bulgaria și România pentru sprijinul real și înțelegerea lor în procesul de asigurare a aprovizionării neîntrerupte cu gaze și a tranzitului, pentru toți consumatorii Republicii Moldova, inclusiv pentru Transnistria.

Ceban le-a urat tuturor ”un An Nou fericit! Sănătate, fericire, pace și căldură în case!”.

Fluxul de știri
0