Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Aeroportul Chișinău va trece prin transformări majore: Cum ar putea arăta în curând

© Sputnik / Miroslav RotariМеждународный аэропорт Кишинева
Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Abonare
Idei de transformare a Aeroportului Internațional Chișinău există, dar vor fi implementate doar în cazul unui climat investițional favorabil, afirmă proprietarul companiei care gestionează aerogara, Andrei Goncearenko.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Transformarea Aeroportului Internațional Chișinău ar putea începe chiar în această primăvară, anunță proprietarul companiei care gestionează aerogara, Andrei Goncearenko. El afirmă că intenționează să facă din Aeroportul Chișinău un hub aerian transnațional important în regiune.

Международный аэропорт Кишинева - Sputnik Moldova
Societate
Oficial: Avia-Invest are un nou beneficiar - Iată cine este

„În primul rând va fi construit un Terminal ultramodern, fapt care va conduce la crearea câtorva mii de locuri de muncă pentru cetățenii moldoveni”, se precizează într-un comunicat de presă al Avia-Invest.

Totodată, noul beneficiar „Komaksavia Airport Invest” Ltd., deținător al 95% dintre acțiunile Avia Invest spune că ideile pe care le are în raport cu Aeroportul Internațional Chișinău vor fi  implementate doar în condițiile unui climat investițional favorabil și având suportul Guvernului Republicii Moldova.

Goncearenko menționează că este surprins de decizia autorităților de a iniția un litigiu care ar recunoaște nulitatea contractului prin care a fost concesionat Aeroportul Internațional Chișinău.

„Cu toate acestea, am încrederea că rațiunea va triumfa și va fi inițiat un dialog cu oficialii Republicii Moldova pe tema implementării acestui proiect investițional ambițios”, mai spune șeful Avia Invest.

Goncearenko dezminte informațiile apărute în presă potrivit cărora ar avea probleme cu justiția din Federația Rusă și precizează că se află în prezent la Moscova.

Fluxul de știri
0