Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

”Zona Verde” din Bagdad, lovită de alte două rachete în această noapte

© AFP 2022 / HOЗапуска иранских ракет, ударившие ночью по военным базам США в Ираке
Запуска иранских ракет, ударившие ночью по военным базам США в Ираке - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Grupare irakiană: ”Nu închideţi ochii, pentru că răzbunarea martirului se apropie şi va veni din mâini irakiene până la plecarea ultimului vostru soldat”

BUCUREȘTI, 9 ian - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Două rachete au lovit azi noapte ”Zona Verde” din Bagdad, punctul cel mai securizat din Irak, unde se află și ambasada americană, transmite Sputnik International

Atacul a avut loc chiar înainte de miezul nopții – ulterior fiind auzite mai multe explozii și sirenele de alarmă în centrul Bagdadului. Sursa citată menționează că deocamdată nu se cunosc nici pagubele produse – nici autorii atacului.

Explozie - Sputnik Moldova
Tensiuni în Orientul Mijlociu: Iranul a atacat două baze militare ale SUA din Irak

Acesta a fost al treilea atac asupra Zonei Verzi după asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani în capitala Irakului.

Conform unei analize a Agerpres, aceste atacuri ar urmări ”să răzbune nu doar moartea generalului Soleimani, dar şi a comandantului Abu Mehdi al-Muhandis, numărul doi al grupării Hashd al-Shaabi, coaliţie paramilitară dominată de facţiunile pro-Iran”.

Sursa citată arată că moartea lui Abu Mehdi al-Muhandis a provocat ”indignare în țară” (Irak) și că un lider grupării Hashd al-Shaabi a ameninţat miercuri Washingtonul cu ”o ripostă nu mai puţin importantă decât răspunsul iranian”.

”Prima ripostă iraniană la uciderea comandantului martir Soleimani  a avut loc - a venit timpul pentru prima ripostă irakiană la asasinarea comandantului martir Abu Mehdi al-Muhandis”, a declarat liderul grupării irakiene – personaj inclus pe lista ”teroriștilor”.

Agerpres reproduce și mesajul adresat militarilor americani de o altă grupare irakiană, ”Harakat Hezbollah al-Nujaba”, una din facţiunile pro-Iran ”cele mai radicale” din Irak:

”Nu închideţi ochii, pentru că răzbunarea martirului Abu Mehdi al-Muhandis se apropie şi va veni din mâini irakiene până la plecarea ultimului vostru soldat”.

Fluxul de știri
0