Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Situație alarmantă pe șoselele din țară: Mii de șoferi au pățit asta

Inspectoratul Național de Patrulare
Inspectoratul Național de Patrulare - Sputnik Moldova
Abonare
Sărbătorile sunt pe sfârșite și este tocmai timpul pentru a face bilanțurile. Asta a făcut și Inspectoratul Național de Patrulare.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Peste 2600 de încălcări rutiere au fost înregistrate în doar cinci zile. Astfel, în perioada 4-8 ianuarie, 2695 de șoferi au fost trași pe dreapta pentru comiterea unor abateri grave de la regulile traficului rutier.

Alexandru Iachimciuc - Sputnik Moldova
Accidentele de trafic rutier: Cauze, consecințe și soluții

Inspectoratul Național de Patrulare informează că cei mai mulți, 1400, au fost sancționați pentru depășirea limitei de viteză. Pentru 353 de șoferi se pare că indicatoarele rutiere nu au mare importanță astfel că acestea au fost ignorate.

Totodată, 66 dintre șoferii opriți în trafic în această perioadă au urcat la volan în stare de ebrietate. Alți 78 de conducători auto au încălcat regulile de oprire și nu au acordat prioritate pietonilor, dar și altor participanți la trafic.

În context, INP le solicită participanților la trafic să adopte o manieră calmă de conducere, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo și la starea drumurilor, să efectueze fiecare manevră numai după o temeinică asigurare.

Fluxul de știri
0