Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Iranul a prezentat primele concluzii cu privire la prăbușirea avionului ucrainean

© AFP 2024 / -Спасатели на месте крушения самолета в Иране
Спасатели на месте крушения самолета в Иране - Sputnik Moldova
Abonare
În raportul Organizației de Aviație Civilă din Iran (CAO) se arată că avionul a luat foc până la contactul cu solul.

CHIȘINĂU, 9 ian – Sputnik. Potrivit Organizației iraniene de Aviație Civilă, traiectoria zborului aeronavei indică asupra faptului că, după ce au constatat existența unei probleme, echipajul a întors avionul în direcția aeroportului.

De asemenea, în raportul CAO se arată că avionul Boeing 737-800 a luat foc în aer, până la contactul cu solul.

”Avionul a luat foc în zbor. Potrivit martorilor oculari, acesta era cuprins de flăcări în aer, focul se propaga pe fuzelaj”, se arată în document.

Organizația de Aviație Civilă consideră că după apariția unei probleme, echipajul a întors avionul, încercând să revină pe aeroport. Totodată, piloții nu au transmis niciun mesaj cu privire la apariția vreunei situații ieșite din comun la bord.

Ce s-a întâmplat în Iran

Aeronava Boeing 737-800, care zbura spre Kiev, s-a prăbușit pe 8 ianuarie, imediat după decolarea de pe Aeroportul din Teheran, la ora locală 02:44 (04:44 ora Chișinăului). Aceasta a dispărut de pe radare la momentul când a atins o altitudine de 2.400 de metri.

Potrivit unor informații, prăbușirea a fost cauzată de aprinderea unuia dintre motoare.

Compania Ukraine International Airlines a precizat ca avionul a trecut testul tehnici planificat și complex chiar acum 3 zile, pe 6 ianuarie.

Igor Dodon - Sputnik Moldova
Societate
Igor Dodon a transmis condoleanțe în legătură cu tragedia aviatică produsă în Iran

Consiliul de Securitate al Ucrainei a anunțat că la bord se aflau 168 de pasageri și 9 membri ai echipajului. Membrii echipajului și doi dintre pasageri erau ucraineni.

Printre pasageri se aflau cetățeni ai Iranului, Canadei, Germaniei, Ucrainei, Marii Britanii, Elveției, Suediei și Afganistanului. Nu există supraviețuitori.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, a dispus inițierea unui dosar pentru investigarea cauzelor prăbușirii avionului. Totodată, Autoritatea aeronautică ucraineană le-a interzis companiilor din țară să efectueze zboruri prin spațiul aerian al Iranului Și Irakului, începând cu data de 9 ianuarie.

Președintele ucrainean a decretat pentru astăzi zi de doliu naţional.

Fluxul de știri
0